U Orašju predstavljeni programi cjeloživotnoga obrazovanja Filozofskoga fakulteta

U Školskome centru fra Martina Nedića u Orašju predstavljeni su programi cjeloživotnoga obrazovanja Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru u organizaciji Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa. Bili su nazočni ravnatelji i pedagozi osnovnih i srednjih škola s područja Posavske županije.

Prodekan za nastavu Filozofskoga fakulteta SUM-a doc. dr. sc. Marko Odak predstavio je programe i istaknuo da su koncepti i programi cjeloživotnoga učenja dostupni na Filozofskome fakultetu.

„Trenutno nudimo dva kvalitetna i atraktivna programa vezana za stručno usavršavanje u području upravljanja i vođenja odgojno-obrazovne ustanove i stručnoga usavršavanja u području arhiva, knjižnica i muzeja, dok je treći program stručno usavršavanje u području inkluzivnoga odgoja i obrazovanja u pripremi“, kazao je prodekan Odak.

U tijeku je izvođenje programa cjeloživotnoga obrazovanja Upravljanje i vođenje odgojno-obrazovne ustanove na području Hercegbosanske županije gdje je prijavljeno 20 polaznika.