Održana virtualna konferencija o jačanju mentalnog zdravlja

U organizaciji Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Studija psihologije, Savjetovališta za studente i Udruge Mentalist održana je prva virtualna konferencija o jačanju mentalnog zdravlja uslijed pandemije COVID-19 pod nazivom SUM PSYFERENCE: Snaga u mladima.

„Da je interes o jačanju mentalnog zdravlja uslijed pandemije COVID-19 sve veći, dokazala je održana konferenacija na kojoj je sudjelovalo preko 100 sudionika“, kazali su organizatori.

Konferencija se održala putem live-streama, a bila je namijenjena svim studentima Sveučilišta, kao i široj javnosti. Tematski okvir konferencije obuvaćao je nekoliko područja: prikaz zanstvenih istraživanja; COVID-19 i rad; Djeca; mladi i COVID-19; COVID-19 i mentalno zdravlje te Psihocijalna podrška tijekom pandemije COVID-19.

Uvodna obraćanja održačli su rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Zoran Tomić, dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Ivica Musić i pročelnica Studija psihologije prof. dr. sc. Kristina Sesar.

Na konferenciji realizirane su tri sekcije (prikaz znanstvenih istraživanja, COVID-19 i rad te COVID-19 i djeca/mladi) s dva do peta izlaganja, a drugi dan konferencije održane su dvije tematske sekcije u području mentalnog zdravlja i psihosocijalne podrške u kojem su održana četiri do pet izlaganja.

„Može se zaključiti kako je konferencija omogućila stjecanje novih saznanja i iskustava u području mentalnog zdravlja. Osim toga, tijekom konferencije razvile su se vrlo zanimljive diskusije i otvorili nova pitanja koja bi mogla biti tema neke buduće konferencije“, poručili su organizatori.