Bivši studenti prenijeli znanja iz struke mlađim kolegama

Alumnisti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru održali su u petak online predavanje studentima Studija odnosa s javnošću pod nazivom Dan otvorenih PRozora.

Predavanje su održali studenti koji su po završetku studija pronašli mjesto u struci, a sadašnjim studentima pojasnili su kako im je znanje stečeno na fakultetu pomoglo na poslu koji sada rade. Sudjelovale su Kiti Iveta (Priredba, Zagreb), Nataša Drinčić (INA d. d., Zagreb), Irena Omejic (Degordian, Mostar), Elma Baručija (Boram, Sarajevo), Ivona Miletić (Press Clipping, Zagreb) i Sanela Tunović (Rent a PR Consulting, Sarajevo).

Tijekom pandemije na Studiju odnosa s javnošću održano je više od 20 gostujućih predavanja, a kruna svega bilo je gostovanje alumnista.  „Iz svakodnevne komunikacije sa studentima došli smo do zaključka kako im predavanja i iskustva iz prakse puno znače te ih potiču na angažman i razvijanje vlastite osobnosti, pogotovo u profesiji odnosa s javnošću. Ponosni na naše alumniste, uključili smo ih na ovaj način u nastavu, kao motivaciju sadašnjim studentima, ali i radi uspostavljanja socijalnih kontakata naših studenata. Nema boljih ambasadora studija od uspješnih alumnista“, naglasila je Maja Marić, tajnica Studija odnosa s javnošću.

Ivona Miletić, zaposlenica agencije Press Clipping iz Zagreba, rekla je kako je iznimno ponosna što je mogla prenijeti znanja koja je stekla, ali koja i dalje stječe na poslu. „Čast mi je što sam danas imala priliku svoje iskustvo nakon fakulteta podijeliti sa svojim mlađim kolegama. Nadam se da će savjeti biti korisni kolegama u budućem radu i traženju posla. Također, ovo je bila prilika da se svojim profesorima zahvalim na znanju koje su mi prenijeli tijekom studiranja“, rekla je Miletić.

Predavanja stručnjaka, kako tvrdi Marko Mlikota, predsjednik Udruge studenata odnosa s javnošću PRUMO, samo su nadopuna znanja koja se savladavaju uz redovita predavanja. „Vodstvo Studija kontinuirano radi na usavršavanju nastavnoga procesa. Upravo gostujućim predavanjima eminentnih imena profesije proširuje se znanje studenata. Ponosan sam i na činjenicu da takva predavanja studenti vrlo rado prihvaćaju, uvijek je odličan odaziv“, rekao je Mlikota.

Dan otvorenih PRozora bila je prilika i maturantima da se upoznaju sa Studijem i onime što mogu raditi po njegovu završetku.