Obilježen Međunarodni dan engleskoga jezika na Filozofskome fakultetu

Studij engleskoga jezika i književnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru obilježio je Međunarodni dan engleskoga jezika online manifestacijom u okviru koje su održani predavanje English in and on My Mind te studentska sekcija.

Pročelnica Studija engleskoga jezika i književnosti doc. dr. sc. Ivana Zovko-Bošnjak istaknula je kako su organizacijom ovoga događaja htjeli promovirati engleski jezik, Studij engleskoga jezika i književnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru te poslati poruku budućim studentima kroz poslovicu koja kaže da nam učenje jezika omogućuje novi pogled na svijet te širi naše vidike.

Gostujuće predavanje održala je prof. dr. sc. Marija Brala-Vukanović sa Studija engleskoga jezika i književnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Tijekom predavanja profesorica je nastojala objasniti što je to jezik uopće te koja je veza između jezika i uma.

Studenti Luka Rogalo, Anamarija Rodin, Katarina Marić, Marija Pavičić i Jelena Kandić imali su izlaganja u studentskoj sekciji. Teme njihovih izlaganja odnosile su se na jezične i gramatičke pogreške, blokadu uma, odnosno na to kako prevladati strah od strah od pričanja na stranome jeziku, te iskustva s programima studentske mobilnosti. Na samome kraju predstavljeni su Excalibur, udruga studenata engleskoga jezika i književnosti, te promotivni video o Studiju engleskoga jezika i književnosti.