Održano predavanje „Društvene mreže – PRilika ili prijetnja?“

Predstavnici Udruge studenata PRUMO Studija odnosa s javnošću Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru organizirali su predavanje pod nazivom Društvene mreže – PRilika ili prijetnja? kako bi predstavili prednosti koje nude društvene mreže, ali i izazove i opasnosti s kojima se susreću mladi ljudi na internetu.

Predavanje je održala Marija Sučić, studentica četvrte godine Studija odnosa s javnošću, koja je rekla kako su željeli studentima približiti mogućnosti društvenih mreža koje nisu isključivo vezane za zabavu. „Većini je zabava prva asocijacija na društvene mreže, ali one pružaju višestruke mogućnosti. Bez obzira na to koriste li se društvene mreže za komunikaciju, zabavu, edukaciju ili poslovanje, ključni su faktori poznavanje samih mreža, njihovih specifičnosti te korisnika koji ih svakodnevno koriste“, rekla je Sučić.

Predsjednica Udruge studenata PRUMO Sara Bošnjak naglasila je da su se odlučili približiti mlađoj populaciji kako bi u fokus stavili društvene mreže te vidjeli što je prilika, a što prijetnja. „Za mene su društvene mreže prilika, ali će isto tako uvijek postojati neka prijetnja s kojom ću se ipak naučiti izboriti“, objašnjava Bošnjak.

Pročelnik Studija odnosa s javnošću dr. sc. Marijan Primorac istaknuo je kako je ovo aktualna i zanimljiva tema, posebno u vrijeme pandemije koronavirusa. „Danas društvene mreže određuju komunikacijsku platformu i determiniraju čitav komunikacijski proces. Stoga je izrazito pozitivno ovo istraživačko djelo naših mladih studenata koji ostvaruju svoju misiju, potiču istraživački rad unutar Studija i interpretiraju te rezultate. Izrazito smo ponosni na njih jer pokazuju da imaju teorijska znanja, ali i da ih znaju primijeniti u praksi i prenijeti dalje svojim mladim kolegama“, objasnio je pročelnik Primorac.