Najava predavanja O Držićevoj životnoj i književnoj fortuni

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru bit će održano gostujuće prevanje O Držićevoj životnoj i književnoj fortuni prof. dr. sc. Katje Bakija 27. svibnja (četvrtak) u 11.00 sati u učionici 22.

U predavanju se propituje bogat i slojevit Držićev opus, njegova misteriozna životna fortuna, svevremenost njegovih poruka koje nam njegov svijet i kazalište i danas čine bliskim, otvorenim i provokativnim. Analizira se formativna uloga Vidrinih djela kojima se ispisivala povijest dubrovačke i hrvatske dramske književnosti i ambijentalnog kazališta.

Prof. dr. sc. Katja Bakija je povjesničarka književnosti i književna zaposlena na Odjelu za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku, a predaje i na sveučilišnim sastavnicama - Odjelu za restauraciju i Preddiplomskom studiju Povijest Jadrana i Mediterana. Područje njenog znanstvenog interesa je povijest i teorija književnosti, a na znanstvenim skupovima u Hrvatskoj i inozemstvu uglavnom se bavi hrvatskom književnom,kulturnom i društvenom poviješću i poviješću periodike te dubrovačkim kulturološkim i književnim temama.