Studenti politologije boravili u jednodnevnom posjetu Parlamentarnoj skupštini BiH

Studenti završne godine Studija politologije s Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru boravili su u jednodnevnom posjetu Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine i Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

Bio je ovo prvi studijski posjet jedne skupine studenata Parlamenarnoj skupštini Bosne i Hercegovine nakon širenja pandemije koronavirusa i uvođenja strogih epidemioloških mjera u cijeloj državi.

Buduće politologe, zajedno s njihovim nastavnicima docentima dr. sc. Draženom Barbarićem, ujedno i pročelnikom studija, dr. sc. Domagojem Galićem te višim asistentom Ivanom Kraljevićem, u zgradi državnih institucija primio je Zoran Brkić iz Odjela za informiranje Sektora za odnose s javnošću Tajništva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Ovaj državni službenik studente politologije Filozofskoga fakulteta SUM-a iz praktičnog iskustva upoznao s radom, ustrojstvom i osnovnim funkcijama nositelja zakonodavne vlasti u Bosni i Hercegovini te ih je proveo kroz sve važnije dvorane u zgradi.

Tijekom posjeta Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine u srdačnom i otvorenom razgovoru s ministricom Ankicom Gudeljević studenti su imali priliku upoznati rad ovog vrlo složenog ministarstva u Vijeću ministara Bosne I Hercegovine. Razgovarali su s ministricom o najaktualnijim društveno-političkim pitanjima vezanima za ministarstvo na čijem je čelu, a onda je uslijedila i otvorena i konstruktivna rasprava.

Kako je riječ o studentima koji su pred samim krajem svoga visokoškolskog obrazovanja ovaj je posjet, osim kao svojevrsna nagrada za njihov višegodišnji trud i zalaganje, više od svega i nastavak sada već tradicionalnih studijskih posjeta nastavnog osoblja i studenata sa Studija politologije institucijama Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.