Prodekan Odak: Široka lepeza kvalitetnih studijskih programa Filozofskog fakulteta atraktivna je za studente

Prijave za razredbeni postupak za upis na sveučilišne preddiplomske studije Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru primaju se do 10. srpnja, a upisi u prvu godinu studija u prvome upisnom roku provodit će se od 12. do 24. srpnja 2021. godine. Upisi na studije obavljaju se prema rezultatima postignutim u razredbenome postupku.

„Na Studiju logopedije bit će eliminacijski intervju za utvrđivanje predispozicije za studij, a kandidati kod kojih ne postoji jezična, glasovna i govorna kontraindikacija mogu pristupiti prijamnom ispitu koji se sastoji od testa iz hrvatskog jezika, psihologije i biologije“, kazao je za Radioteleviziju Herceg-Bosne prodekan za nastavu Filozofskoga fakulteta SUM-a doc. dr. sc. Marko Odak.

Na drugim studijima provjera znanja vršit će se samo ako ima zainteresiranih kandidata za upis u statusu redovitih studenata za koje sredstva osigurava Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa. Za kandidate koji se žele upisati u statusu Redovito uz plaćanje i statusu Izvanredno upis će se vršiti na temelju općeg uspjeha iz srednje škole i prosjeka ocjena iz relevantnih predmeta ovisno na studij na koji se prijavljuju.

„Imamo 17 studija iz različitih područja društvenih i humanističkih znanosti. Upravo jedna takva široka lepeza kvalitetnih studijskih programa je atraktivna za studente. Prošle akademske godine smo imali blago povećanje broja upisanih studenata nego godinu prije, a s obzirom na ovu široku lepezu isto očekujemo i ove godine“, kazao je prodekan Odak.

Na mrežnim stranicama (http://ff.sum.ba i http://upisi.ff.sum.ba) mogu se pronaći sve informacije vezane za upise i potrebnu dokumentaciju kao i informacije o načinu utvrđivanja uspjeha u srednjoj školi.

„Napravili smo platformu http://upisi.ff.sum.ba koja informacije o studijima prikazuje na moderan, atraktivan način s obzirom na ciljanu skupinu. Dodali smo i rubriku Pitaj Sokrata gdje se mogu postaviti pitanja u slučaju da ima nekih nejasnoća, a sva pitanja i odgovori budu objavljeni na stranici“, objasnio je prodekan Odak.  

Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru nudi 11 jednopredmetnih i 13 dvopredmetnih studija. Kada se uzmu u obzir sve kombinacije, na preddiplomskoj razini moguće je upisati neku od 77 različitih studijskih skupina.

Cijeli prilog se može pogledati na linku