Najava konferencije Identiteti – kulture – jezici

Povodom 500. obljetnice tiskanja Marulićeva djela Judita organizira se 8. Međunarodna znanstvena konferencija Identiteti – kulture – jezici čija je ovogodišnja tema „Marko Marulić i njegovo doba“. Konferencija će se održati u petak, 22. listopada, s početkom u 9 sati i 30 minuta na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Konferenciju organizira Filozofski fakultet SUM-a, a suorganizatori su Fakultet političkih znanosti i međunarodnih odnosa Sveučilišta Matej Bel iz Banske Bistrice i Institut za društvene znanosti Ivo Pilar, Područni centar Osijek.

Izjave za medije bit će upriličene u 9 sati i 20 minuta.

Cilj ovogodišnje konferencije jest istražiti širi aspekt i utjecaj Marulićevih djela na književno, umjetničko, religiozno i drugo stvaralaštvo u hrvatskoj, ali i svjetskoj književno-povijesnoj tradiciji, ali isto tako i društveno-povijesne, književne, političko pravne, filozofske i druge fenomene njegova doba kao i novije spoznaje koje doprinose razumijevanju Marulićeva života, djelovanja i statusa u hrvatskoj, ali i svjetskoj kulturno-književnoj baštini.