Studij psihologije obilježava Tjedan mozga

Već nekoliko godina zaredom, sredina ožujka je rezervirana za obilježavanje i slavljenje najkompleksnijeg organa – ljudskog mozga.

“Tjedan mozga” ili izvorno, “Brain Awareness Week”, je globalna, znanstveno-obrazovna kampanja koja za cilj ima informiranje šire javnosti o funkcijama, specifičnostima i rezultatima recentnih istraživanja iz područja neuroznanosti.

Tjedan mozga tradicionalno se obilježava svake godine na Filozofskom fakultetu, a ove godine, na inicijativu asistentice Sandre Stojići prvi puta i pod pokroviteljstvom FENS i “Dana” Fondacije.

Studenti i djelatnici Studija psihologije istupit će iz klupa te kroz interaktivne radionice, o relevantnim, ali razvojno prikladnim temama, informirali sve zainteresirane, od vrtićke do staračke dobi.

“Tjedan mozga” biti će obilježen i na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru predavanjem dr. Luke Vrdoljaka i dr. Marka Bošnjaka predavanjem na temu Naša priča o mozgu, te  projekcijom videozapisa “Corpus callosum”. Svi entuzijasti i ljubitelji neuroznanosti, pozvani na šačicu razgovora i zanimljive trivije – o mozgu.