Svečano otvorena računalna učionica IT.O Room

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru svečano je otvorena računalna učionica amfiteatar Gabriel Jurkić IT.O Room. Na otvorenju je ITO kompanija predstavila i donirala uređaj studentima SUM-a za proširenu stvarnost Microsoft Hololens.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić je rekao kako se ne događa svaki dan da se na ovakav način opremi učionica i tako da novu perspektivu. „Uspjeli smo zahvaljujući upornosti dekana Musića, a nastala je zahvaljujući zajedničkoj sinergiji. Moderniziranjem opreme za rad poboljšavaju se rezultati studenata“, kazao je rektor Tomić.

Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. sc. Ivica Musić je rekao da će informatička učionica omogućiti da se studenti usavršuju u svojim znanjima. „Ovo je projekt Sveučilišta u cjelini i pomoći će studentima da ostvare svoj puni potencijal“, naglasio je dekan Musić.

Dekan se zahvalio direktoru kompanije ITO Marku Laci koji je najviše zaslužan za ovaj projekt i koji svojim nesebičnim znanjem pomaže u ostvarivanju brojnih projekata Filozofskog fakulteta i Sveučilišta u Mostaru.

„IT platforma ne može funkcionirati bez vašeg znanja i vaše pameti i ostaje samo mrtvo slovo na papiru stoga vas sve pozivam da svojim potencijalom budete dio IT priče“, kazao je Marko Laco, direktor kompanije ITO.

Laco je istaknuo da je uređaj za proširenu stvarnost zapravo uređaj koji u studentu može potaknuti iskricu za razmišljanja u novoj perspektivi koji će biti povod za nastanak nove tehnološke revolucije. Dodao je kako je ovaj visokotehnološki uređaj dugo godina bio skrivan od javnosti i sada se nalazi u komercijalnoj fazi.