OSCE održao studentima PR-a predavanje i radionice

Organizacija za sigurnost i suradnju u Europi (OSCE) održala je predavanje studentima odnosa s javnošću o svom radu unutar BiH. Studenti su tako mogli naučiti o samoj misiji OSCE-a u BiH te kako se njihovi zaposlenici nose s pritiskom na poslu koji je usko vezan uz njihovu struku.

Predavanje je organizirala studentska udruga odnosa s javnošću PRUMO koja djeluje na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Ovo nije prvi put da PRUMO svoje aktivnosti veže uz OSCE, ovo je suradnja koja traje od početka pandemije COVID-19.

Arnela Sudar, predsjednica PRUMO udruge je kazala kako im je čast i zadovoljstvo što udruga PRUMO surađuje sa organizacijom kao što je OSCE. „Imali smo priliku čuti kako PR izgleda u praksi, saznati kako biti uspješan u ovom poslu i neke trikove koji će nam, sigurna sam doprinjeti u budućnosti. Ovim putem želim još jednom izraziti zahvalnost OSCE na odvojenom vremenu i nadam se da će ovakve vrste radionica i predavanja postati sastavni dio udruge PRUMO“ kazala je Sudar. 

Predstavnici OSCE-a studente su upoznali sa samom strukturom njihove organizacije te misijom u BiH. Predstavili su i cjelokupni opseg posla odjela za odnose s javnošću unutar OSCE-a. Rasprava između studenata i predstavnika OSCE-a je bila zanimljiva, a studenti su imali priliku naučiti više o tome kako njihova struka izgleda u praksi.