Šesti kongres hrvatskih logopeda s međunarodnim sudjelovanjem

U Splitu je prošli tjedan održan trodnevni Šesti kongres hrvatskih logopeda s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom “Izazovi moderne logopedije 2022. – Perspektiva i iskustva logopeda današnjice“ na kojem su sudjelovali i sa Studija logopedije Filozofskoga fakulteta SUM-a.

Na Kongresu, koji je brojio više od 300 sudionika, a od toga 50 inozemnih, održano je više od 180 usmenih izlaganja, plenarnih predavanja, sekcija, okruglih stolova, postera i minisimpozija na kojima se govorilo o komunikacijskim, jezičnim, govornim i glasovnim poremećajima, poremećajima sluha i slušanja, poremećajima gutanja i hranjenja, dakle, o svim područjima kojima se logopedi bave.

Rame uz rame s brojnim uglednim predavačima, stajale su i alumnistiknje, bivše studentice Studija logopedije Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Iva Marić i Dajana Đolo te alumnistkinja i asistentica na Studiju logopedije Anamarija Barać. Uz njih, na Kongresu su još sudjelovale i asistentice Ivana Šimić Šantić, Andrea Vegar i Gabriela Pandža.

Šesti kongres hrvatskih logopeda s međunarodnim sudjelovanjem događaj je od neizmjerne važnosti za logopediju i logopede. To je događaj na kojemu su se razmjenjivala najnovija znanja, spoznaje i iskustva kako iz znanstvenoga područja logopedije tako i iz praktičnog-stručnoga područja logopedije.