Studenti Sveučilišta u Mostaru obilježili Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu na Sveučilištu u Mostaru u organizaciji članova Udruge studenata logopedije SaLPSA i Kluba studenata edukacijske rehabilitacije ERGO te Kluba studenata socijalnog rada.

Poremećaj iz spektra autizma (PSA) obuhvaća skupinu složenih neurorazvojnih poremećaja čija je incidencija u stalnom porastu, a riječ je o cjeloživotnom stanju koje utječe na mnoge aspekte života osobe. Zato je primarni cilj ovog događaja podizanje svijesti, otklanjanje predrasuda i iskrivljenih stajališta javnosti o poremećaju iz spektra autizma, te isticanje važnosti multidisciplinarne suradnje stručnjaka.

Posjetitelji su mogli iskusiti raznovrsne mogućnosti - zavrtjeti “kolo sreće” koje ih je vodilo do zanimljivih sadržaja poput iskustvenih kutija, virtualne stvarnosti, sredstava za potpomognutu komunikaciju, asistivne tehnologije, ali i vrijednih savjeta, preporuka i informacija o PSA.

Nakon radioničko - informativnog programa, posjetitelji su mogli uživati uz projekciju filma “After Thomas”. Organizatori se još jednom zahvaljuju svima onima koji su na bilo koji način bili dio ovog događaja i pomogli širiti svjesnost o poremećajima iz spektra autizma.