Posjet Srednje prometne škole Filozofskom fakultetu

U sklopu Dana otvorenih vrata Studija njemačkog jezika i književnosti i u svrhu jačanja suradnje obrazovnih ustanova učenici Srednje prometne škole u Mostaru posjetili su Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru.

Učenike prvog i četvrtog razreda u pratnji profesorice njemačkoga jezika, Marine Knezović, te u organizaciji dr. sc. Nikoline Pandže, dočekali su studenti njemačkoga i engleskoga jezika i književnosti, Mate Pešorda i Nikolina Čule.  Između ostaloga upoznali su ih s organizacijom Studija njemačkoga jezika, ostalim studijskim smjerovima, načinom izvođenja nastave, studentskim razmjenama, mogućnosti zapošljavanja preko Studentskoga centra te ostalim, za učenike korisnim, informacijama o studentskom životu.

Učenici Srednje prometne škole aktivni su u različitim sekcijama poput ekološke, kreativne, folklorne te sportske sekcije. Upravo se u sportu mogu pohvaliti mladim talentima. Domagoj Jozeljić postao je europski prvak u disciplini kata (ENBU), a član boksačkog kluba Ljubuški, Leon Vranješ, osvojio je  zlatnu medalju te postao prvak BiH u olimpijskom boksu.

Pametni kiosk (Smart Kiosk) koji se nalazi u kampusu SUM-a kod učenika je izazvao posebno oduševljenje te čvrsto obećanje da će biti ponovno naši gosti, a neki od njih možda i novi članovi naše sveučilišne zajednice.