“Upoznaj Studij logopedije” događaj je kojega organiziraju Studij logopedije i Klub SaLPSA

Studij logopedije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru zajedno s Klubom studenata logopedije SaLPSA organizira događaj “Upoznaj Studij logopedije” koji će se održati u petak, 27. svibnja 2022. godine na Rondou, ispred zgrade Rektorata u vremenu od 9:00 do 10:30 sati.

Cilj je pomoći maturantima u odabiru i odgovorili na sva njihova pitanja te pokazati kako Studij logopedije donosi širok i raznolik spektar znanja i aktivnosti.

Iz godine u godinu, raste broj maturanata koji pokazuju veliko zanimanje za upisivanje Studija logopedije na Sveučilištu u Mostaru.

Za studij logopedije prvenstveno se odlučuju zbog zanimljivosti  koji je interdisciplinaran i na kojem mogu usvojiti teorijska i praktična znanja iz glasovno-govornih poremećaja, komunikacijskih i jezičnih poremećaja, specifičnih teškoća učenja, oštećenja sluha i poremećaja gutanja i hranjenja, kao i temeljna znanja o biološkim osnovama jezika i govora, anatomiji i fiziologiji, fiziološkoj i govornoj akustici, neurologiji, otorinolaringologiji, psihologiji, audiologiji, fonijatriji, genetici. Također, mogu usvojiti  temeljna znanja iz lingvistike (fonetike/fonologije, morfologije, sintakse, semantike, pragmatike), psiholingvistike i neurolingvistike, psihologije (razvojne, kliničke i kognitivne), sociologije i pedagogije.