Studenti Sveučilišta u Mostaru osvojili srebro na STEM Gamesu

Studenti Sveučilišta u Mostaru (SUM) osvojili su srebro na ovogodišnjem STEM Gamesu koji se održao u Rovinju. STEM Games je najveće studentsko STEM natjecanje u regiji gdje sudionici odmjeravaju snage u znanju, sportu i esportu.

SUM su predstavljali u esport kategoriji u igrici Counter-Strike: Global Offensive studenti Filozofskog fakulteta Noa-Romano Vidačak (Informacijske znanosti), Marko Banović (Informacijske znanosti), Vinko Šantić (Engleski jezik i književnost) i studenti Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Filip Ostojić, Boško Raguž i Robert Slisković. Tijekom natjecanja, Alumnist Informacijskih znanosti Petar Zelenika komentiranjem je ispratio Counter-Strike: Global Offensive i FIFA-u 22.

„Ovo nam je bilo nezaboravno iskustvo. Natjecati se s ovakvim ekipama i uz to donijeti srebro u Mostar posebno nas veseli. Drago nam je da smo mogli sudjelovati, stekli smo nova iskustva, ali i prijateljstva“, kazali su natjecatelji SUM-a.

Na prvom danu natjecanja SUM je igrao protiv Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu (FESB) i Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (FER). Ekipa SUM-a odnijela je obje pobjede i time je prvi dan natjecanja završila prva u grupi. Drugi dan natjecanja nije dobro prošao za ekipu. Igrali su protiv TVZ-a i Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku (FERIT) gdje su izgubili oba meča, ali to nije bio kraj priče za predstavnike SUM-a. 

U zadnjem meču grupne faze, ekipa SUM-a igrala je protiv Univerziteta Jurja Dobrile u Puli (UNIPU) i time osigurala revanš protiv FERIT-a u polufinalu. Kao veliki autsajderi, predstavnici Mostara snažno su nadigrali ekipu Osijeka i plasirali se u veliko finale natjecanja.

Favoriti natjecanja, TVZ, opravdali su svoju ulogu i odnijeli pehar u Zagreb, dok je SUM odnio srebro u Mostar.