Svečano je otvoren Tjedan psihologije 2022.

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru svečano je otvoren Tjedan psihologije 2022. koji će trajati do 3. lipnja, a s ciljem predstavljanja i približavanja psihološke djelatnosti široj javnosti.  Organizatori su Filozofski fakultet SUM-a, Studij psihologije i Udruga studenata psihologije Mentalist.

U ovom Tjednu psihologije, sudionici će imati priliku dobiti više informacija o Studiju psihologije, ulozi psihologa te različitim psihoterapijskim pravcima koji se primjenjuju.

Dekan Filozofskog fakulteta SUM-a prof. dr. sc. Ivica Musić je istaknuo kako bogatstvo Tjedna psihologije predstavlja obrada raznolikih tema interdisciplinarno i integrirano, obuhvaćajući sve uzraste od rane dječje dobi do odraslosti.

„Da bi ispunjavao svoje poslanje svaki fakultet, pa tako i naš, mora biti pokretač ne samo znanstvene ili nastavne već i stručne aktivnosti. Djelatnici Studija psihologije jednom ovakvom aktivnošću upravo to čine. Međutim, bez studenata psihologije koji neprekidno surađuju sa svojim nastavnicima i unapređuju razinu kvalitete i uspješnost studija to ne bi bilo moguće“, kazao je dekan Musić.

U ime pročelnice Studija psihologije prof. dr. sc. Kristine Sesar obratila se tajnica Studija Vida Vasilj. Istaknula je kako se u sklopu Tjedna psihologije planira organizirati mnoštvo praktičnih radionica i interaktivnih predavanja sa zanimljivim temama. „Dobro nam dođu ove aktivnosti, kao mali predah i osvježenje. Spajanjem akademskog i stručnog entuzijazma vidimo kako psihologija djeluje u struci i to je ono najvažnije.“

Predsjednica udruge studenata Mentalist Danijela Šimić je objasnila raspored i održavanje Tjedna psihologije. „Dodatne teme posvećene su razumijevanju ponašanja djece s teškoćama u razvoju kao i važnosti pružanja podrške njihovim bliskim članovima. Bit će riječi i o svakodnevnim poteškoćama s kojima se suočavamo i njihovom boljem razumijevanju.“