Obilježavanje deset godina studija Informacijskih znanosti

Obilježavanje deset godina studija Informacijskih znanosti održat će se u ponedjeljak 6. lipnja u 10.00 sati u amfiteatru Ruđer Bošković na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

U okviru programa bit će predstavljen rad studija Informacijskih znanosti u proteklih deset godina, kao i rad Kluba studenata informacijskih znanosti i Alumni kluba informacijskih znanosti. 

U okviru svečanog dijela programa bit će dodijeljene zahvalnice (plakete) Filozofskog fakulteta za osobit doprinos razvoju Informacijskih znanosti i promociji fakulteta.

Studij informacijskih znanosti pokrenut je u akademskoj 2011./12. godini uz podršku Sveučilišta u Zagrebu, Odsjeka za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta. Na studiju trenutno studira više od 300 studenata, a dosada je završilo više od 400 prvostupnika i 220 magistara struke.

Studij Informacijskih znanosti se može upisati kao jednopredmetni (istraživački) i kao dvopredmetni u kombinaciji s nekim od drugih studija. Diplomski studij dijeli se na smjerove Informatika (istraživački) i Informatologija (nastavnički).

Osim preddiplomskog i diplomskog studija djeluje i smjer Informacijske znanosti na Interdisciplinarnom doktorskom studiju Filozofskog fakulteta.

Izjave za medije bit će organizirane u 9 sati i 45 minuta.