Najava konferencije IDENTITETI – KULTURE – JEZICI

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru bit će održana 9. međunarodna znanstvena konferencija IDENTITETI – KULTURE – JEZICI 21. listopada 2022. u amfiteatru A. B. Šimić u 9:00 sati. Tema je ovogodišnje konferencije Pitanje nacionalnoga u suvremenome kontekstu s posebnim osvrtom na Bosnu i Hercegovinu

Cilj je ovogodišnje konferencije istražiti pitanje nacionalnoga poput identiteta, kulture, jezika, suvereniteta, izričaja, interesa itd. u suvremenome kontekstu, s osobitim osvrtom na njegovo pozitivno, odnosno negativno poimanje u Bosni i Hercegovini kao višenacionalnoj zajednici ali i pokušati odgovoriti jesu li takvi fenomeni tvorevine prošlosti ili, pak, mogu opstati i u 21. stoljeću kao stoljeću globalizacije.

Filozofski  fakultet  Sveučilišta u Mostaru u suradnji s Fakultetom političkih znanosti i međunarodnih odnosa Sveučilišta Mateja Bela u Banskoj Bistrici, Sveučilištem Sjever u Koprivnici, Doktorskom školom Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku,  Institutom društvenih znanosti Ivo Pilar – Područnim centrom Osijek i Institutom za migracije i narodnosti u Zagrebu organizira ovu konferenciju.

Program konferencije može se pogledati na poveznici