Svečano promovirana 324 diplomanda Filozofskog fakulteta SUM-a

Svečana promocija i dodjela diploma studentima koji su završili studij na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače. Promovirana su 324 diplomanda, od kojih je 165 prvostupnika i 159 magistara struke.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić je diplomadima rekao kako su njihove kompetencije, znanja i vještine snaga SUM-a.

„Budućnost našeg društva u ovim izazovnim vremenima nije ispisana unaprijed. Na nama svima je da je osmislimo. Na nama je da je izgradimo i to sa smjelošću. Za to nam treba hrabrosti. Treba i dalje okupljati, uključivati, istraživati, ulagati u sebe, znati. To je zadatak koji pada na sve nas, a mi nemamo drugog izbora do li da ga prihvatimo. Hvala vam na tome jer vi to već činite“, kazao je diplomandima rektor Tomić.

V. d. dekana Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru doc. dr. sc. Dražen Barbarić je naglasio kako je diplomandima trebalo puno odricanja, strpljenja i mukotrpnog rada da bi bili danas na svečanoj dodjeli diploma.

„Molim vas da u sebi kažete 'vrijedilo je' i nastavite istim tempom usavršavanja, razvoja i oblikovanja vlastitih karijera. Pozivam Vas da budete stručnjaci u svojim oblastima, jer znanja imate. Pozivam Vas da budete kotačići razvoja svojih zajednica, jer ideje i kompetencije posjedujete. Vrata Fakulteta nisu zatvorena, dapače, nastavit ćemo surađivati i međusobno jačati“, kazao je v. d. dekana Barbarić.