Održano predavanje ''Seksting među mladima'' na Filozofskom fakultetu

U sklopu projekta Hrvatske zaklade za znanost (br. 3553), a u organizaciji Studija psihologije Filozofskog fakulteta u Mostaru, doktorand na projektu Krešimir Prijatelj održao je predavanje na temu "Seksting među mladima: Imamo li razloga za zabrinutost?”.

Predavanje je bilo interaktivnog karaktera, a namijenjeno studentima i nastavnicima pomagačkih usmjerenja.

U zanimljivom i interaktivnom predavanju predstavljeni su rezultati projekta koji pokazuju kako je 64.7% srednjoškolaca iz Bosne i Hercegovine barem jednom uključilo u neki oblik sekstinga. Također, ponuđene su smjernice preventivnog djelovanja usmjerene na adolescente u prepoznavanju rizika za sudjelovanjem u seksting ponašanju, roditelja/skrbnika u poučavanju novim digitalnim aspektima tehnologije te nastavnika i stručnjaka u pristupu rada s mladima. Sudionici su imali prilike steći uvid u preventivne publikacije proizašle iz projektnih aktivnosti o razumijevanju prirode i čimbenika rizika sekstinga među mladima.

Na kraju predavanja naglašeno je kako kontinuiranim razumijevanjem stanja sekstinga i preventivnim aktivnostima djelujemo na smanjenje mladih za rizikom sudjelovanja u sekstingu.