Obilježeno 15 godina djelovanja Studija socijalnog rada

Svečano obilježeno 15 godina djelovanja Studija socijalnog rada Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru te je predstavljen Zbornik radova II. Međunarodne znanstvene konferencije „Dijete u fokusu - multidisciplinarni pristup“.

V.d. dekan Filozofskog fakulteta SUM-a doc. dr. sc. Dražen Barbarić osvrnuo se na povijest studija, na njegovu sadašnjost kao i budućnost. ”Rijetko koji studij, iako vam se to ne čini na prvu, se može pohvaliti da prije svoje formalne uspostave može postići ovakve stvari kakve je postigao ovaj studij. Studij socijalnog rada u ovom trenutku manje više može funkcionirati kao samostalna ustrojbena jedinica koja se u potpunosti može osloniti na vlastite snage“, kazao je dekan Barbarić.

Pročelnica studija doc. dr. sc. Anita Begić je rekla kako je ovo prigoda da se prisjetimo podrške studijskog centra Socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. „To su bili naši profesori Gojko Zovko, Josip Janković, Zdravka Leutar, Vlado Puljiz, Ivan Leutar, a iz Mostara profesor Jozo Vasilj, Slavica Juka, Iko Skoko i Davorka Topić-Stipić“, istaknula je zaslužne za ovaj studij pročelnica Begić.

Prof. dr. sc. Nino Žganec se osvrnuo na Zbornik radova Studija Socijalnog rada, a posebno obraćanje imala je i prof. dr. sc. Davorka Topić-Stipić koja je od 2007. dio studija, a njezina povezanost mogla se vidjeti kroz emotivno obraćanje.

Na svečanosti su dodijeljene zahvalnice osobama koje su značajno doprinijele vođenju, promociji i razvoju Studija kroz godine postojanja koje je uručila pročelnica doc. dr. sc. Anita Begić.