U povodu obilježavanja Dana materinskog jezika Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg donirao knjige Filozofskom fakultetu

U povodu obilježavanja Dana materinskog jezika Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg posjetio je Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru i fakultetskoj knjižnici donirao knjige izdane u vlastitoj nakladi.

S v. d. dekanom Filozofskog fakulteta SUM-a prof. dr. sc. Draženom Barbarićem susreli su se predsjednik Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg Gojko Jelić i članovi predsjedništva Ivan Dugandžić i Ivan Kraljević.

Odlukom UNESCO-a svake se godine 21. veljače od 2000. godine obilježava kao Međunarodni dan materinskoga jezika, a sve s ciljem unaprjeđivanja, učenja i razvoja materinskog jezika te njegovanja jezične i kulturne različitosti i višejezičnosti.

„Materinski jezik označuje put ljudskog bića i pomoću njega ono ulazi u društvo, čini svojom kulturu skupine kojoj pripada i postavlja temelje razvoju svojih intelektualnih sposobnosti“, navedeno je u UNESCO-vom dokumentu 16/C iz 1970. godine.

Na ovaj dan se osvješćuje važnost materinskog jezika i priznaje vrijednost svih jezika svijeta.