Promovirana knjiga „Položaj i uloga žene u BiH - porast emancipacije ili diskriminacije“

Promocija knjige autorice prof. dr. sc. Daniele Jurčić „Položaj i uloga žene u BiH -  porast emancipacije ili diskriminacije" održana je na Televiziji Sveučilišta u Mostaru povodom Dana žena.

Autorica je tijekom predstavljanja govorila o čimbenicima koji utječu na položaj žena u Bosni i Hercegovini, feminizmu, trenutnom položaju žena u Bosni i Hercegovini te problemima s kojima se moderna žena svakodnevno susreće.

Jedna od tema bila je i dvostruka opterećenost – nešto s čim se gotovo svaka žena u modernom svijetu susreće. “Čas sam majka, čas sam domaćica, čas sveučilišna profesorica... puno puta se osjećam kao podvojena ličnost. Dvostruka opterećenost je nešto što nam stvara velik problem”, kazala je autorica Jurčić.

O knjizi su govorile i dobitnica nagrade PRO PR GLOBE Awards Misijana Brkić-Milinković i doc. dr. sc. Ivona Čarapina Zovko.

Brkić-Milinković je navela da joj se dužnosti isprepliću i da misli da danas jednostavno ne bi mogla funkcionirati bez jedne od njih. “Recimo, da sam žena koja nema obitelj, a imam karijeru, čemu to? Vrijedi i obratno. Mislim da sam na najbolji mogući način u ovom trenutku spojila te dvije stvari u nešto zadovoljavajuće”.

Doc. Čarapina Zovko je naglasila misao kojom bi se mnoge žene trebale voditi i koja se može uzeti kao zaključak cijelog Dana žena. "Ako ćemo se boriti za prava žena nećemo im kupovati cvijeće, nego ćemo ih educirati o tome što je Dan žena, promovirati knjige koje pišu žene, promovirati preglede, promovirati zdravlje žena”.

Promocija knjige se možete pogledati na linku