Filozofski fakultet SUM-a predstavio 17 studijskih programa u Srednjoj školi dr. fra Slavko Barbarić u Čitluku

U Srednjoj školi dr. fra Slavko Barbarić u Čitluku predstavljeno je 17 studijskih programa koji se izvode na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Maturanti su upoznati s jednopredmetnim i dvopredmetnim studijskim programima, a neki se studiraju isključivo jednopredmetno, neki dvopredmetno, dok se određeni mogu studirati i jednopredmetno i dvopredmetno.

Viši asistenti na studiju Engleskoga jezika i književnosti Filozofskog fakulteta SUM-a Zoran Pervan je rekao kako je kada se uzmu u obzir sve kombinacije na preddiplomskoj razini moguće upisati 77 različitih studijskih skupina.

Jednopredmetni studijski programi su: Engleski jezik i književnost, Hrvatski jezik i književnost, Informacijske znanosti, Logopedija, Novinarstvo, Njemački jezik i književnost, Odnosi s javnošću, Politologija, Psihologija, Sigurnosne i međunarodne studije i Socijalni rad, a dvopredmetni studijski programi su: Arheologija, Engleski jezik i književnost, Filozofija, Hrvatski jezik i književnost, Informacijske znanosti, Latinski jezik i rimska književnost, Novinarstvo, Njemački jezik i književnost, Povijest, Povijest umjetnosti i Talijanski jezik i književnost.

Učenici su pokazali zanimanje za studije koji se izvode na Fakultetu, a posjet je realiziran u suradnji s ravnateljicom Srednje škole dr. fra Slavko Barbarić Adelom Škutor koja je iskazala zadovoljstvo dolaskom predstavnika Filozofskog fakulteta SUM-a maturantima.

Više informacija o studijima i upisima može se pronaći na stranici https://upisi.ff.sum.ba.