Učenici Gimnazije Mostar posjetili Filozofski fakultet

Učenici Gimnazije Mostar posjetili su Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru gdje su im predstavljeni studijski programi koji se izvode na Fakultetu, a posjet je organiziran od strane Alumi kluba Filozofskog fakulteta.

Prof. dr. sc. Ivana Grbavac je učenicima pokazala Fakultet te ih upoznala s programima za razmjenu studenata.

Srednjoškolci su Fakultet posjetili u pratnji profesorica Gimnazije Mostar Nataše Ćorić i Snježane Jozić koje završile studij Njemačkoga jezika i književnosti, a sada su članice Alumni kluba Filozofskog fakulteta.

Prodekan za znanost Filozofskog fakulteta SUM-a prof. dr. sc. Marko Odak objasnio je mogućnosti studiranja na Fakultetu te je predstavio 17 studijskih skupina. „Raduje nas dolazak učenika iz srednjih škola i prilika da im možemo uživo približiti ulogu i aktivnosti Filozofskog fakulteta te ih na taj način upoznati s okruženjem koje ih ubrzo očekuje“, kazao je prodekan Odak.

Voditeljica Alumni kluba Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru doc. dr. sc. Magdalena Ramljak je kazala kako Alumni klub ima za cilj povezivanje bivših i budućih studenata. „Alumni klub je izvrsna prilika za bivše studente da ostanu povezani s fakultetom i sudjeluju u njegovom daljnjem razvoju. Primjer toga je i ovaj posjet bivših studentica, profesorica njemačkog jezika Nataše Ćorić i Snježane Jozić, koje su sada mentorice te su učenike dovele da se upoznaju s Fakultetom“, kazala je Ramljak.

Profesorice Ćorić i Jozić su se prisjetile i svojih studentskih dana te su kazale kako je učenicima važno što su se upoznali sa studijskim programima koji se izvode na Fakultetu, a učenici su pokazali zanimanje za studije Filozofskog fakulteta. „Zahvaljujemo se  na toplom prijemu na Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru te odvojenom vremenu za naše učenike trećih i četvrtih razreda te se nadamo i budućoj suradnji s fakultetom, posebice s sa studijem Njemačkoga jezik i književnosti“, kazale su profesorice Ćorić i Jozić.

Učenicima Gimnazije Mostar predstavljene su i izvannastavne aktivnosti studenata kroz rad deset studentskih udruga i klubova koje djeluju na Filozofskom fakultetu. Studentice Ana Matijević i Ana Dragičević su prenijele svoja iskustva studiranja na Fakultetu.