Konferencija „Budućnost su informacijske znanosti“ okupila više od 100 sudionika

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je 14. međunarodna studentska konferencija InfoDASKA na temu „Budućnost su informacijske znanosti“ čiji je domaćin bio studij Informacijskih znanosti.  

InfoDASKA okuplja studente s odsjeka za Informacijske znanosti iz Zagreba, Osijeka, Zadra i Mostara. Ovogodišnja konferencija imala je naziv „Budućnost su informacijske znanosti”, a kroz tri panela u dva dana prezentirana je 21 tema. Sudionici su imali priliku poslušati i predavanja alumnista Informacijskih znanosti.

Pročelnica Studija informacijskih znanosti doc. dr. sc. Andrea Miljko naglasila je kako je i ova konferencija primjer promicanja i afirmacije struke u društvenoj zajednici, a cilj konferencije pratiti je trendove u području informacijskih znanosti te razvijati suradnju između odjeka za informacijske znanosti koji djeluju u Republici Hrvatskoj sa studijem u Mostaru.

„Upravo kroz prezentirane teme mogli smo čuti najnovije trendove u području informacijskih tehnologija, a naši alumnisti su u svojim predavanjima na najbolji način pokazali kako su znanja stečena na studiju Informacijskih znanosti iskoristiva u poslovnom okruženju“, kazala je pročelnica Miljko.

Predsjednik Kluba studenata informacijskih znanosti Vedran Šuman je kazao kako je InfoDASKA prilika za razmjenu iskustava i znanja, ali i nastavak umrežavanja studenata Informacijskih znanosti.

Nika Marinović, predsjednica Kluba studenata informacijskih znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu je kazala kako ih veseli doći u Mostar. “Kolege iz Mostara su izvrsni domaćini. I ova konferencija, kao i InfoDASKE do sada pravi su primjer kako možemo učiti, surađivati, ali i odvojiti vrijeme za zabavu i druženje.“

Lucija Grgić iz Osijeka je rekla kako je konferencija obuhvatila mnoštvo zanimljivih i edukativnih sadržaja. „Jako nam je drago da smo imali priliku sudjelovati i razmijeniti iskustva i ideje o glavnoj temi konferencije posvećenoj budućnosti informacijskih znanosti. Odlična organizacija konferencije doprinijela je još ugodnijem doživljaju te nam je omogućila da se povežemo s drugim studentima ove struke-”

Ana Ćurak, studentica Informacijskih znanosti iz Zadra kako joj je konferencija donijela jedno novo iskustvo. „Uživali smo u druženju s kolegama. Dobra organizacija domaćina i zanimljive teme krasile su ovu 14. konferenciju i čast nam je bila sudjelovati.”

U okviru konferencije održan je i Dan otvorenih vrata studija Informacijskih znanosti s ciljem upoznavanja budućih studenata s aktivnostima studija, a u posjeti su bili učenici Srednje elektrotehničke škole Ruđera Boškovića iz Mostara s profesoricom Anom Jarak.

Međunarodna studentska konferencija InfoDASKA održana je 11. i 12. svibnja 2023. godine.