Studentice Psihologije provele dvije radionice u sklopu Savjetovališta za studente

Studentice Psihologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i volonterke Savjetovališta za studente provele su dvije radionice o samopoštovanju te o tehnikama efikasnog učenja.

"Svakog novog dana, rastemo ja i moje samopoštovanje" bila je tema radionice održane u  Srednjoj turističko-ugostiteljskoj školi u Mostaru. Radionicu je održala studentica Nina Raič.

Cilj radionice bio je upoznati učenike s pojmom samopoštovanja, kako ga očuvati i potaknuti, te ponuditi smjernice za nošenje s kritikama i mogućim narušavanjem samopoštovanja. Reakcije među učenicima na održanu radionicu izuzetno su pozitivne, uvidjeli su vrijednost stečenog znanja, usput se zabavili te izrazili želju za ponovnim sudjelovanjem na ovakvim ili sličnim aktivnostima.

Radionica je održana pod vodstvom dr. sc. Kristine Sesar, izv. prof. te u dogovoru sa školskom psihologinjom Marijom Ilić. Dio je ciklusa radionica kojima je cilj jačanje mentalnog zdravlja adolescenata u okviru aktivnosti "Studenti za buduće studente" koja se provodi u suradnji Savjetovališta za studente SUM-a, studija Psihologije i Udruge "Mentalist".

Radionicom na temu "Kako učiti brže, bolje i uspješnije" demonstrirane su tehnike efikasnog učenja i sudionicima je objašnjeno kako izabrati tehnike koje im najbolje odgovaraju. Radionicu je provela studentica Magdalena Lasić pod mentorstvom prof. dr. Kristine Sesar.