Održan Forum doktorskih studenata primijenjene lingvistike (PL)

U organizaciji Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i SAALinBiH (Udruženje za promicanje primijenjene lingvistike u BiH) održan Forum doktorskih studenata primijenjene lingvistike (PL). 

Plenarno izlaganje održala je Emilia Nottbeck sa Sveučilišta u Paderbornu, a kratka pozivna izlaganja sljedeći doktorandi: Adriana Katavić  i Dajana Zečić s Univerziteta u Sarajevu;  Emina Jelešković s Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu te Dijana Jurčić i Zoran Pervan sa Sveučilišta u Mostaru. Pored izlagača, u radu Foruma sudjelovali su mentori i doktorski studenti primijenjene lingvistike sa Sveučilišta u Federaciji BiH (Univerzitet u Sarajevu, Internacionalni Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet Džemal Bijedić) i iz Republike Srpske (Univerzitet u Istočnom Sarajevo).

Prvi je to od skupova organiziran za susrete doktoranada, mentora i akademske zajednice s ciljem predstavljanja istraživačkog rada mladih kolega, uspostavljanja i razvijanja istraživačkih veza među mladim istraživačima primijenjene lingvistike (PL) u BiH i inozemstvu, promicanja PL istraživanja u BiH i drugih oblika akademske i znanstvene suradnje.

Jezik foruma je bio engleski, a bilo je omogućeno izlaganje i sudjelovanje na daljinu. Forum je moderirala prof. dr. sc. Izabela Dankić.