Uspostavljena suradnja između Filozofskog fakulteta i Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH

Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Dražen Barbarić i ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH (HDCDR BiH) prof. dr. sc. Ivica Šarac potpisali su sporazum o znanstveno-istraživačkoj suradnji.

Sporazumom Filozofski fakultet SUM-a otvara mogućnost dodatnoga posvećivanja istraživačkom radu i proučavanju Domovinskoga rata te organiziranja ciklusa predavanja, tribina i okruglih stolova na kojima će se tematizirati spomenuto razdoblje.

Fakultet se obvezuje implementirati jedan od strateških ciljeva SUM-a, a to je predanost očuvanju digniteta Domovinskoga rata i branitelja. Uz pomoć partnerske institucije HDCDR BiH, Filozofski fakultet SUM-a postaje mjesto na kojem će se povijesno utemeljena istina moći javno prenositi i mjesto koje će štiti vrijednosti i tekovine Domovinskoga rata, s posebnim fokusom na hrvatski nacionalni korpus u BiH.

Znanstveno-istraživačka suradnja obuhvaća razmjenu istraživačkoga i stručnog osoblja, zajednički ustroj i izvedbu diplomskih i poslijediplomskih sveučilišnih studija iz područja povijesti, suradnju u organizaciji i sudjelovanju na stručnim i znanstvenim skupovima kao i suradnju u području nakladničke djelatnosti, a posebice u izdavanju časopisa Hercegovina.