Održana javna rasprava o Nastavnome planu i programu smjera Socijalni rad u okviru poslijediplomskog Interdisciplinarnog doktorskog studija

Održana je javna rasprava o Nastavnome planu i programu smjera Socijalni rad u okviru postojećega poslijediplomskog Interdisciplinarnog doktorskog studija na Filozofskome fakultetu Sveučilišta.

Rasprava je bila otvorena za studente, profesore, industrijske stručnjake i sve zainteresirane strane za ovu temu.

Voditeljica Interdisciplinarnoga doktorskog studija pri Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Katica Krešić predstavila je Interdisciplinarni doktorski studij koji svojom interdisciplinarnošću želi pružiti širi humanističko i društveno utemeljen pristup jezičnim, povijesnim, kulturološkim, ali i socijalnim posebnostima Europe i Bosne i Hercegovine.

Pročelnica Socijalnoga rada doc. dr. Anita Begić predstavila je nazočnima prijedlog Nastavnoga plana i programa smjera Socijalni rad kao i nositelje predmeta, eminentne inozemne i domaće profesore iz znanstvenoga polja socijalnih djelatnosti.

Nastavni plan i program obuhvaća svojim sadržajem i interdisciplinarnim pristupom mogućnost obrazovanja na poslijediplomskoj razini socijalnim radnicima, psiholozima, pedagozima, pravnicima i drugim srodnim pomažućim profesijama.