Jean Monnet Module: SUM EP WeB

Projekt Sustainable University of Mostar's Enlargement Policies of Western Balkan (SUM EP WeB) je Erasmus+projekt u sklopu Jean Monnet Module-a. Projekt se bavi politikama proširenja Europske Unije prema zemljama Zapadnog Balkana i problematizira 14 prioritetnih točaka. SUM EP WeB izvodi Studij politologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i trajat će tri godine (do 2025.). Projekt se sastoji od predmeta koji se bavi politikama proširenja Europske Unije i niza radionica i okruglih stolova na istu tematiku. 

Ove akademske 2022./2023. godine održan je predmet Politike proširenja EU studentima diplomskog studija Politologije u trajanju od 45 sati. Pored ovih aktivnosti, 5. svibnja 2023., održana je interaktivna radionica na temu „Zaštita ljudskih prava u Europskoj Uniji“ koju je vodila doc. dr. sc. Ajna Jodanović s Univerziteta u Bihaću te okrugli stol za Dan Europe pod nazivom "Budućnost Europe - budućnost BiH" na kojem su sudjelovali 

·       Elisabet Tomašinec, šefica Političkog odjela Izaslanstva EU u BiH

·       prof. dr. sc. Ugo Vlaisavljević, Univerzitet u Sarajevu

·       mr. sc. Josip Brkić, zamjenik ministra vanjskih poslova BiH

·       Darija Ramljak, pomoćnica direktora Direkcije za europske integracije (DEI)

Snimka okruglog stola vidljiva je: https://www.youtube.com/watch?v=EoQRRQMSghY

Završna godina Jean Monnet Module-a bit će okončana znanstveno-stručnom konferencijom koja problematizira politike proširenje Zapadnog Balkana.