Najava III. Međunarodne znanstvene konferencije Dijete u fokusu – suvremeni izazovi pomažućih profesija

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održat će se III. Međunarodna znanstvena konferencija Dijete u fokusu – suvremeni izazovi pomažućih profesija 5. i 6. listopada 2023. godine koju organizira studij Socijalnog rada Filozofskog fakulteta SUM-a u suradnji s Udrugom socijalnih radnika Hercegovačko-neretvanske županije.

Svečano otvaranje konferencije bit će 5. listopada (četvrtak) u amfiteatru Antun Branko Šimić u 9 sati i 30 minuta, a izjave za medije bit će u 11.00 sati.

Kao gost predavač na konferenciju dolazi Ana Radulescu, predsjednica Međunarodne federacije socijalnih radnika (IFSW) za Europu, a osim Radulescu plenarni izlagači bit će prof. dr. Maja Laklija s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. Darja Zavrišek, predsjednica Europske sub-regionalne asocijacije škola/fakulteta za socijalni rad (IASSW).

Organizatori ističu da su posebno ponosni što će u fokusu ove Konferencije biti djeca, koja će u jednoj sekciji kroz predstavljanje svojih radionica izlagati zaključke na teme prava djece, vršnjačkog nasilja i slično. Radi se o djeci i mentorima/voditeljima udruženja Altruist Mostar, Vedrog osmijeha Mostar i SPESA Mostar.

Kompletan program Konferencije može se pogledati ovdje.