Otvorene prijave za konferenciju „Osobe s invaliditetom u umjetnosti, znanosti, odgoju i obrazovanju“ koja će se održati u Osijeku

Akademija za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku organizira 3. Međunarodnu umjetničku i znanstvenu konferenciju Osobe s invaliditetom u umjetnosti, znanosti, odgoju i obrazovanju koja će se održati 1. i 2. prosinca u Osijeku, a u tijeku su prijave za sudjelovanje. Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru je suorganizator ove konferencije. 

Cilj konferencije je potaknuti akademsku zajednicu i društvo u cjelini na promišljanja o prisutnosti, izjednačavanju prava pristupa, sudjelovanja ili korištenja umjetnosti, kulture, sporta i slobodnog vremena osoba s invaliditetom ili djece s teškoćama u razvoju.

„Stavljajući u odnos umjetnost, kulturu, sport i slobodno vrijeme, pozivamo umjetnike, znanstvenike i svu zainteresiranu javnost da se priključe radu konferencije i iskažu svoja umjetnička i znanstvena istraživanja, spoznaje, da prikažu djelovanja ili primjere praksi koje su u relaciji s nekim od središnjih pojmova konferencije“, poručili su organizatori.

Uz Filozofski fakultet suorganizatori su i Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti - Centar za znanstveni rad u Vinkovcima, Kineziološki fakultet u Osijeku - Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Muzička akademija Univerziteta Crne Gore i Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Pokrovitelj konferencije je Osječko-baranjska županija, a partneri su Agencija za odgoj i obrazovanje i Pravobranitelj za osobe s invaliditetom.

Materijali
Pozivno pismo
Prijavnica
First Call