Radionicama za učenike obilježen Dan medijske i informacijske pismenosti

Studij Novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru obilježio je Dane medijske i informacijske pismenosti kroz radionice za učenike završnih razreda srednjih škola Gimnazije Mostar i Gimnazije fra Grge Martića Mostar na Televiziji Sveučilišta u Mostaru (SUM TV).  Ovogodišnja tema Svjetskog tjedna medijske i informacijske pismenosti je "Medijska i informacijska pismenost u digitalnom prostoru: kolektivni globalni plan" (UNESCO).

Učenici su imali priliku upoznati se s radom na televiziji te bolje razumjeti zadatke s kojima se novinari svakodnevno susreću, ali i naučiti što je to medijska i informacijska pismenost.

Pročelnik studija Novinarstva doc. dr. sc. Franjo Takač je kazao kako je pojam medijske pismenosti jako važan. „O njemu govoriti i treba biti stalno prisutan u današnje vrijeme kada imamo puno medija. Možemo slobodno reći da nikad nismo bili neinformiraniji“, istaknuo je pročelnik Takač.

Radionice za učenike održali su doc. dr. sc. Franjo Takač, prof. dr. sc. Daniela Jurčić, doc. dr. sc. Silvana Marić Tokić i prof. dr. sc. Ivana Sivrić. „Nadamo se da smo kroz četiri predavanja i radionice učenicima približili pojam medijske pismenosti te da smo im bili kvalitetan izvor informacija i ideja“, kazala je prof. dr. sc. Ivana Sivrić.

Ovogodišnja tema Svjetskog tjedna medijske i informacijske pismenosti je "Medijska i informacijska pismenost u digitalnom prostoru: kolektivni globalni plan" (UNESCO).

Nakon radionice učenici su posjetili Filozofski fakultet SUM-a gdje im je prodekan za znanost prof. dr. sc. Marko Odak objasnio mogućnosti studiranja na Fakultetu te im je predstavio 17 studijskih skupina.