O pokretanju smjera Socijalni rad na Interdisciplinarnom doktorskom studiju za Običan Radio govorila je doc. dr. sc. Anita Begić

O pokretanju smjera Socijalni rad na Interdisciplinarnom doktorskom studiju Filozofskog fakulteta SUM-a za Običan Radio govorila je doc. dr. sc. Anita Begić.

Studij omogućuje istraživanje na svim područjima koja su aktualna, učenje suvremenih istraživačkih pristupa, razvijanje novih uvida i oblikovanje suvremenih teorija, modela i koncepata socijalnog rada.

“Polaznici doktorskog studija mogu očekivati inovativan doktorski program. Program je osmišljen u skladu s potrebama društva s kojima se susrećemo u zadnjih nekoliko godina. Počevši od korone, potresa, naselja i ratova – ovo je odgovor akademske zajednice da možemo osposobiti buduće doktore znanosti koji će moći samostalno provoditi društvena istraživanja i ponuditi adekvatne intervencije kao odgovor na društvene potrebe.”, kazala je pročelnica studija Socijalnog rada doc. dr. sc. Anita Begić.

Nakon završetka Interdisciplinarnog doktorskog studija na smjeru Socijalni rad student će moći kritički razumjeti djelovanje, ponašanje i suvremene prakse socijalnog rada iz perspektive znanstvenih teorija socijalnog rada i drugih teorija relevantnih znanstvenih disciplina, razviti sposobnost integriranja i aplikacije teorija iz područja socijalnog rada na međunarodne i nacionalne procese i politike te promovirati nova znanja i inovativne metode socijalnog rada u znanstvenoj i stručnoj zajednici i u širem društvu.

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u tijeku je natječaj za upis na Interdisciplinarni doktorski studij i otvoren je do šestoga prosinca. Od ove akademske godine prvi put je pokrenut smjer Socijalni rad uz kojega se još izvode smjerovi: Anglistika, Filozofija, Germanistika, Informacijske znanosti, Komunikacijske znanosti, Kroatistika, Latinski jezik, Politologija i Povijest. Studij traje tri godine, odnosno šest semestara.