Najava predavanja „Odrednice i posljedice sekstinga među mladima: Prikaz nalaza SextYouth projekta“

Predavanje za studente pod nazivom „Odrednice i posljedice sekstinga među mladima: Prikaz nalaza SextYouth projekta“ u sklopu Hrvatske zaklade za znanost (HRZZ) projekta (br. 3553) održat će Krešimir Prijatelj, doktorand na HRZZ projektu (Odjel za psihologiju, Sveučilište u Zadru) 18. prosinca 2023. godine s početkom u 12:00 sati u Amfiteatru Antun Branko Šimić na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Predavanje organizira Savjetovališta za studente Filozofskog fakulteta SUM-a, a voditeljica projekta je doc. dr. sc. Arta Dodaj te će se pristupit fenomenu sekstinga na sveobuhvatan način.

U cilju jasnijeg razumijevanja ovog široko prisutnog ponašanja u društvu, a naročito među mladima, potrebno je razmotriti odrednice i ishode sudjelovanja u razmjeni seksualno eksplicitnog sadržaja (sekstova) elektroničkim putem.

U ovom predavanju naglasak će biti stavljen upravo na razumijevanje  razloga i čimbenika zbog kojih se mladi ljudi odlučuju razmjenjivati sekstove, kao i na moguće posljedice ovog ponašanja kod mladih. Cilj ovog predavanja je prikazati rezultate proizašle iz „SextYouth“ projekta te potaknuti sudionike na dijalog o društveno odgovornom ponašanju na internetu, kao i pružiti opće praktične smjernice za prevenciju nedobrovoljnih oblika sekstinga kod mladih.