Rektorski zbor BiH: Priznanja istaknutim pojedincima i preuzimanje predsjedanja

Rektorski zbor/konferencija Bosne i Hercegovine na svojoj redovitoj sjednici donio je odluke  o dodjeli prestižnih priznanja RZ/RK BiH, čime se ističe izuzetnost i doprinos pojedinaca u akademskom svijetu, a među dobitnicima je prof. dr. sc. Milenko Bevanda, prorektor za biomedicinu Sveučilišta u Mostaru.

Ovo priznanje odražava njegov značajan doprinos i rad u području biomedicine, ističući ga kao jednog od vodećih stručnjaka u svojoj disciplini.

Bila je ovo posljednja sjednica pod predsjedavanjem Univerziteta u Banja Luci i rektora prof. dr. sc. Radoslava Gajanina, a od 1. siječnja 2024. ulogu predsjedatelja preuzima Univerzitet u Tuzli, a prof. dr. sc. Nermina Hadžigrahić, rektorica Univerziteta u Tuzli, imenovana je za novu predsjedateljicu Rektorskog zbora/konferencije.

Sjednice RZ/RK BiH pokazuju dinamičnost i napredak unutar akademske zajednice Bosne i Hercegovine. Svaka sjednica Rektorskog zbora/konferencije BIH postaje platforma za razmjenu znanja i ideja, ali i mjesto gdje se prepoznaje i nagrađuje izuzetnost u akademskom svijetu. /sum.ba/