Studenti Talijanskog jezika održali projekcijau filma „La vita è bella“

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru studenti Talijanskoga jezika i književnosti održali projekciju filma „La vita è bella“ te tako obilježili „Božićno okupljanje talijanista“.

„La vita è bella“ talijanska je tragikomedija i jedan od najpoznatijih talijanskih filmova.
Radi se o najvećem neameričkom hitu 20. stoljeća o čemu svjedoče i brojne osvojene nagrade i nominacije, od kojih valja istaknuti tri osvojena Oscara (najbolji glavni glumac Roberto Benigni, strani film, glazba) te osvojenu filmsku nagradu BAFTA (najbolji glavni glumac Roberto Benigni).

Božićno okupljanje bilo je predviđeno prvenstveno za bivše i trenutne studente Talijanskog jezika i književnosti, ali je bilo i otvoreno za sve zainteresirane.

Tajnica studija asistentica Izabela Šimić u ime pročelnika studija doc. dr. sc. Damira Mišetića pozdravila je prisutne i naglasila je kako je ovo okupljanje inspirativno i obogaćujuće za sve sudionike te kako studij Talijanskog jezika i književnosti planira u budućnosti organizirati još više sličnih događaja.

O tome kako se uistinu radi o obogaćujućem okupljanju svjedoči i studentica Jetmire Čoćaj. „Drago mi je što sam prisustvovala ovom događaju i smatram ga iznimnom prilikom za dobivanje nove perspektive i motivacije za daljnje učenje jezika.“

Asistent Luka Rogalo se složio kako se radi o prilici za međusobno upoznavanje i razmjenu iskustava te je objasnio kako je simbolično izabrana projekcija upravo ovoga filma, budući da je na današnji dan 1997. godine premijerno prikazan ovaj film u Italiji.