Najava radionice “Podjela na dobro i loše kao granica u razumijevanju”

Radionicu u organizaciji Savjetovališta za studente pod nazivom “Podjela na dobro i loše kao granica u razumijevanju” održat će Marko Vidović, student diplomskog studija Psihologije 18. siječnja (četvrtak) u 16.30 sati u amfiteatru Antun Branko Šimić na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. 

„Kroz odrastanje nas roditelji, ali i drugi ljudi uče što je dobro - loše, ispravno – neispravno, moralno – nemoralno... Također, uče nas što je 'dobro' i za nas. Nerijetko smo čuli rečenicu: 'To je dobro za tebe.' no što to uopće znači? Kako možemo znati što je dobro ili loše za nas? Kako uopće možemo znati što je dobro ili loše za druge? Često nas ova podjela dovodi do brzih odgovora, ali i do osuđivanja određenih ponašanja i samim tim odbacivanja. Upravo odbacivanje stvara prepreku u razumijevanju“, poručili su organizatori.

Iz Savjetovališta za studente pozivaju sve zainteresirane da se pridruže kako bi uvidjeli prednosti i nedostatke ovakvog načina mišljenja.

„Radionica će biti jako interaktivna, poželjna je otvorena rasprava i iznošenje ideja, također će biti nekih manjih zadataka za koje će Vam biti potrebni olovka i papir, pa Vas molimo da si osigurate te materijale“, objasnili su organizatori.