Uspostavljena suradnja između Filozofskog fakulteta i Društva za obrazovanje i usluge Psiho-Integrum iz Sarajeva

Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Dražen Barbarić i direktorica Društva za obrazovanje i usluge Psiho-Integrum d.o.o. Sarajevo, psihologinja i psihoterapeutkinja Sanela Selmanović Podrug potpisali su sporazum o suradnji.

Dogovorena je obostrana podrška i suradnja na zajedničkim aktivnostima koje se odnose na podršku studentima korisnicima usluga Savjetovališta za studente kroz psihoterapijski rad. Cilj aktivnosti kroz 2023./2024. godinu je da korisnici usluga savjetovanja, savjetovatelji Savjetovališta za studente, edukanti i osoblje Psiho-Integruma izgrade što efikasniju i bolju suradnju.

Filozofski fakultet i Psiho-Integrum će surađivati i kroz aktivnosti koje se tiču pružanja usluga savjetovanja, edukacije, supervizije i drugih oblika aktivnosti iz područja psihoterapijskog i savjetodavnog rada, a sve u interesu poboljšanja psihološkog funkcioniranja korisnika usluga savjetovanja u Savjetovalištu i stjecanja kvalitetne prakse za edukante Psiho-Integruma.

Europski akreditirani institut za edukacije iz psihoterapije EAPTI Psiho-Integrum d.o.o. Sarajevo realizira program edukacije iz Geštalt psihoterapije u saradnji sa EAPTI GPTIM - Gestalt Psychotherapy Training Institute Malta, a koji je akreditiran i od strane Povjerenstva za kontinuirano i više obrazovanje Malta - MFHEA Malta Further and Higher Education Authority i EAPTI GPTIM Mrežom.  

Nakon potpisivanja sporazuma studenti diplomskog studija Psihologije imali su priliku upoznati se s osnovnim konceptima Geštalt terapije kroz predavanje psihologinje i geštalt psihoterapeutkinje Sanele Selmanović Podrug. Zanimljivosti i kvaliteti ovog predavanja doprinijela je i demonstracija psihoterapijske seanse.