Drugi međunarodni znanstveni simpozij „Digitalna transformacija obrazovanja“

Drugi međunarodni znanstveni simpozij „Digitalna transformacija obrazovanja“ održat će se 23. siječnja s početkom u 9.00 sati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u amfiteatru A. B. Šimić.

Ovogodišnja tema 2. Međunarodnog znanstvenog simpozija je „Digitalne tehnologije i aktualni oblici nasilnih ponašanja među mladima“ u organizaciji članova SextYouth projekta (br. 3553), kojeg financira Hrvatska zaklada za znanost, Savjetovališta za studente Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i studija Informacijskih znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Cilj ovogodišnjeg simpozija je pružiti detaljnije razumijevanje suvremenih izazova  aktualnih oblika nasilja među mladima s posebnim osvrtom na utjecaj digitalne tehnologije te predstaviti najnovije trendove i praksu u prevenciji kako bismo informirali i osnažili stručnjake u radu s mladima.
U sklopu konferencije bit će predstavljeni i SextYouth projektni rezultati.

Program konferencije će se održati u hibridnom obliku (online i uživo) u kojem će sudjelovati renomirani stručnjaci i istraživači iz Španjolske (Odjel edukacijske i razvojne psihologije Sveučilišta u Sevilli), SAD-a (Sveučilište New Haven), Republike Hrvatske (Odsjek za psihologiju Sveučilišta u Zadru, Odsjek za poremećaje u ponašanju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Studijski centar socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu) i Bosne i Hercegovine.
Službeni jezici simpozija su hrvatski i engleski.

Simpozij će se moći pratiti i online putem sljedećih poveznica:

- Zoom
- YouTube kanala Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru

Program simpozija dostupan je na poveznici Program simpozija.