Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru bio je domaćin okrugloga stola na temu "Međunarodni položaj BiH"

Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru bio je domaćin okrugloga stola na temu "Međunarodni položaj Bosne i Hercegovine" kojega su upriličili udruga Hrvatski studentski politološki forum (HSPF) i Klub studenata FPN Banja Luka. Okrugli stol je organiziran u suradnji s Kanadskim fondom za lokalne inicijative (CFLI) u sklopu projekta "Bridge Builders".

Događaju je nazočilo i kanadsko izaslanstvo na čelu s gđom. Neelu Shaner, otpravnicom poslova u Veleposlanstvu Kanade koje nerezidentno pokriva Bosnu i Hercegovinu iz Budimpešte. 

Na okruglom stolu govorili su dr. sc. Miloš Šolaja, redoviti profesor na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banja Luci, dr. sc. Domagoj Galić i dr. sc. Marijan Primorac, docenti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru te Ivan Kraljević, viši asistent na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru uz moderiranje Nikole Bačića.

Okrugli stol o međunarodnim odnosima i vanjskoj politici Bosne i Hercegovine treći je u nizu od četiri modula u sklopu programa "Bridge Builders Academy" kojim se želi obučiti mlade i studente i na taj način podržati novu generaciju mladih aktivnih građana, a sve u cilju unaprjeđenja svojih zajednica i društva u cjelini.