Studenti socijalnog rada se upoznali s praktičnim prikazom postupanja s djecom u kaznenom postupku

Tijekom obilježavanja drugog dana Svjetskog dana socijalnog rada održano je predavanje i praktični prikaz postupanja s djecom u kaznenom postupku. Svoje praktično iskustvo studentima su prenijeli sutkinja Općinskog suda u Livnu Martina Baković i tužitelj Županijskog tužiteljstva Hercegbosanske županije u Livnu Danko Rimac.

Sutkinja i tužitelj su studentima prenijeli svoje bogato praktično iskustvo u postupanju s djecom u kaznenom postupku bilo da se radi o djetetu kao žrtvi, svjedoku ili počinitelju kaznenog djela.

Predavači su došli na poziv nositelja kolegija Djeca i mladi u kontaktu sa zakonom doc. dr. sc. Ilije Krište. „Studenti su s velikom pozornošću pratili izlaganja predavača i kroz prikaz slučaja na najbolji način imali priliku upoznati se i naučiti postupanje prema djeci i mladima u kaznenom postupku, a posebno o ulozi socijalnog radnika u navedenom postupku“, kazao je Krišto.

Studij Socijalnog rada Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru je obilježavao Svjetski dan socijalnog rada tijekom dva dana kroz niz predavanja i radionica.

Ovo predavanje online pratili su i studenti Sveučilišnog centra Posavina – Orašje. Studenti i predavači su izrazili veliko zadovoljstvo ovakvom vidu predavanja i pripremi budućih socijalnih radnika za kvalitetno i stručno postupanje u praksi.

Sa studija Socijalnog rada zahvalili su se predavačima Martini Baković i Danku Rimcu koji su izrazili želju i spremnost za daljnju suradnju.