Treća generacija studenata započela novi ciklus obuke DLL programa

Treća generacija studenata započela s novim ciklusom obuke DLL programa na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Sporazum o obrazovanju i usavršavanju nastavnika njemačkog jezika nedavno su potpisali dekan Fakulteta i predstavnici Goethe-Instituta. Tijekom deset tjedana, koliko je predviđeno trajanje ove edukacije, studenti će u hibridnom obliku provoditi istraživačke projekte analizirajući nastavu, što će doprinijeti razvoju metoda podučavanja njemačkog jezika.

Ovaj novi ciklus obuke predstavlja kontinuitet uspješne suradnje između Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Goethe-Instituta pružajući studentima priliku za aktivno sudjelovanje u najnovijim metodama učenja i podučavanja njemačkog jezika. S obzirom na značaj i potrebu za stručnjacima u području njemačkog jezika, ova inicijativa ima širok društveni i obrazovni značaj, pružajući studentima ne samo teorijsko znanje već i praktične vještine potrebne za njihovu buduću karijeru kao nastavnika njemačkog jezika. Program je počeo u subotu, 23. ožujka 2024. godine.

„Ovaj program predstavlja korak naprijed u stručnom usavršavanju studenata njemačkog jezika. Kroz istraživačke projekte unutar programa, studenti će imati priliku ne samo stjecati znanje, već i aktivno doprinositi inovacijama u području metodike podučavanja njemačkog jezika“, kazala je profesorica Magdalena Ramljak, koordinatorica projekta.

Tanja Pavlović, tutor Goethe instituta je istaknula kako joj je veliko zadovoljstvo raditi sa studentima master studija po suvremenom edukativnom konceptu usmjerenom na razvoj kompetencija budućih nastavnika njemačkog jezika. „Program je baziran na unapređenju profesionalnih vještina i sposobnosti, ali jednako i na filozofiji nastavničkog poziva, refleksiji o vlastitim uzorima iz oblasti obrazovanja i razdoblja školovanja te korištenju stečenih spoznaja pri definiranju ciljeva i planiranju nastave koja će na efikasan način odgovoriti potrebama  suvremenog života.