Doc. Marijan Primorac: Studij Odnosa s javnošću povezuje najsuvremenije teorijske spoznaje s praktičnim radom

„Bez kvalitetnih odnosa s medijima suvišno je pričati o kvalitetnim odnosima s javnošću“, rekao je i za Radio Herceg-Bosne pročelnik studija Odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru doc. dr. sc. Marijan Primorac. Dodao je kako se na studiju povezuju najsuvremenije teorijske spoznaje s praktičnim radom.

Kazao je kako studenti stječu znanja od profesora koji čine etablirana imena iz područja odnosa s javnošću, komunikacije te komunikacijskog menadžmenta. „Jako bitan segment jeste praktični dio nastave. Tijekom studija kroz različite kolegije studenti kreiraju sadržaj, upoznaju se s medijskim funkcioniranjem te moraju osjetiti kameru kako bi bili spremni za tržište i konkurentni kada završe studij. Na diplomskom studiju imaju obvezu odraditi 80 sati praktičnog djela nastave u našim nastavnim bazama“, kazao je doc. Primorac.

Istaknuo je kako studenti aktivno djeluju kroz Udrugu PRUMO. „Oni su ti koji će biti i vidljivi i komunikativni jer to je na kraju krajeva cilj studija na koji idu. Uključujemo ih u razne aktivnosti, ali i oni sami organiziraju određene aktivnosti poput kampanja za određene sastavne jedinice samog Sveučilišta, ali kampanja koje su društveno odgovorne.“

Naglasio je da studenti sudjeluju i u organizaciji međunarodne znanstveno-stručne konferencije PR, Media & Sports Days University of Mostar. „Mostar u studenom postaje središte komunikacijskih stručnjaka gdje se svake godine razmatraju teme koje prate suvremene trendove odnosa s javnošću, dijele se stečene spoznaje i iskustva znanstvenika i praktičara s područja odnosa s javnošću, integrirane komunikacije i medija, a studenti izlažu svoje radove u studentskoj sekciji“, kazao je Primorac.

Cijeli razgovor može se poslušati na poveznici.

Više informacija o studiju može se pronaći na stranici https://upisi.ff.sum.ba/.