Studentima predstavljen Caritasov projekt YourJob za pomoć pri zapošljavanju

U suradnji sa studijem Socijalnog rada predstavljen je Caritasov regionalni projekt „YourJob 2“ na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Projekt je predstavljala savjetnica za zapošljavanje mladih i predstavnica „YourJob“ projekta pedagoginja Matija Krešić.

„YourJob u fokusu ima mlade, da ih usmjerimo i dajemo putokaze u probijanju na tržište rada, na otkrivanje njihovih potencijala, vještina i sposobnosti putem različitih radionica“, kazala je Krešić.  

Predstavljene su i različite vrste programa kojima se pomaže mladima u poslovnom dijelu života. „Jedna od aktivnosti na koju smo ponosni je financijska potpora za pokretanje poduzeća i samozapošljavanje. Uskoro će biti organiziran bootcamp na kojem će određeni broj mladih moći predstaviti svoje ideje i zajedno sa stručnjacima iz tih oblasti napraviti biznis plan kojim mogu aplicirati na sredstva u iznosu od 10 000 KM za pokretanje vlastitog malog biznisa“, kazala je za SUM Sovu predstavnica „YourJob“ projekta Krešić.

Caritas BiH u suradnji s Caritasom Austrije nastoji doprinijeti smanjenju siromaštva među mladima poticanjem zapošljavanja, izobrazbom i razvojem socijalnog poduzetništva za mlade. Utemeljen na istraživanju o uzrocima nezaposlenosti mladih koje je provedeno u 2018. god., program „YourJob“ od 2019. godine konkretnim aktivnostima povećava konkurentnost mladih na tržištu rada i utječe na smanjenje nezaposlenosti mladih.