Studij Socijalnog rada primljen je u članstvo Međunarodne asocijacije škola socijalnog rada

Studij Socijalnog rada Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru primljen je u članstvo Međunarodne asocijacije škola socijalnog rada kojim će nastavnici i studenti imati brojne pogodnosti.

Cilj Međunarodne asocijacije škola socijalnog rada je razviti i promicati izvrsnost u obrazovanju, istraživanju i socijalnom radu, dodjela stipendija na globalnoj razini kako bi se unaprijedila socijalna pravda, ljudska prava i dobrobit ljudi, olakšati sudjelovanje u međusobnoj razmjeni informacija i stručnosti te zastupaju obrazovanje za socijalni rad na međunarodnoj razini u Ujedinjenim narodima.

Članstvo u Školi daje pogodnosti u vidu smanjene naknade za registraciju na dvogodišnjim kongresima i internetskim konferencijama za osoblje, mogućnosti za prijavu i iskorištavanje IASSW projekata i fondova za poboljšanje obrazovanja kao što je status regionalnog resursnog centra, programske konzultacije i druge aktivnosti.

Članovi Škole imaju besplatan pristup internetskom časopisu Social Dialogue i GlobalEd listserveu, pristup svjetskoj mreži edukatora socijalnog rada putem konferencija, seminara, burze i listserver IASSW-a. Članovi mogu objavljivati i dijeliti ažuriranja putem IASSW popisa, platformi društvenih medija i IASSW web stranica.

Zajednička svjetska konferencija o socijalnom radu, obrazovanju i društvenom razvoju održat će se od 26. do 29. lipnja 2026. u Nairobiju, Kenija.