Izabela Šimić: Studij Talijanskoga jezika i književnosti mogu upisati i oni koji nikada nisu učili taj jezik

„Studij talijanskoga jezika je koncipiran tako da ga mogu pratiti i početnici tj. oni koji ranije nisu učili taj jezik“, rekla je za Radio Herceg-Bosne tajnica studija Talijanskoga jezika i književnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru asistentica Izabela Šimić.

Kazala je kako je studentima važna interakcija s izvornim govornicima jer pruža priliku za bolje razumijevanje lokalnih izraza, koji često nisu prisutni u standardnom nastavnom materijalu. „Zahvaljujući asistentici Claudi Tibollo Kordić koja je rođena Talijanka, a sada s prebivalištem u Hercegovini studenti imaju autentičan uvid u jezik, kulturu i izgovor. Sama interakcija s izvornim govornikom omogućuje studentima da razviju bolje slušanje i komunikacijske vještine.“

Objasnila je kako je studij Talijanskog jezika i književnosti ustrojen dvopredmetno te se može kombinirati s bilo kojim drugim dvopredmetnim studijem na Fakultetu.

Maturantima je poručila da ukoliko žele istražiti bogatu kulturu, umjetnost i književnost Italije, da je onda studij Talijanskog jezika i književnosti savršen izbor za njih.

Cijeli razgovor može se poslušati na poveznici.

Više informacija o studiju može se pronaći na stranici https://upisi.ff.sum.ba/.